Проектот е кофинансиран од
Фондот за иновации и
технолошки развој

Избери ја твојата омилена категорија

Популарни аудио приказни

Останати

Стихови за малотто девојче Јана која ја учи песната Чиста Дана. И како тоа Јана се мачи песната да ја научи . И така , се налути Јана и се збркано и стана…

Малата Нела се забавува и ги учи буквите. Досетливи и хумористични примери низ кои најмалите ќе можат да ги научат буквите од азбуката, да ги артикулираат правилно, а секако и полесно да ги запомнат и распознаваат со помош на интересните илустрации.

Малата Нела се забавува и ги учи буквите. Досетливи и хумористични примери низ кои најмалите ќе можат да ги научат буквите од азбуката, да ги артикулираат правилно, а секако и полесно да ги запомнат и распознаваат со помош на интересните илустрации.

Поучна приказна од старата чаршија за скржавиот и алчен златар. Еден пример од дамнешно време, но многу актуелен и денес, за вистинските вредности како благодарност, добродушност и дарежливост наспроти скржавост, лакомост и алчност за материјалното.

Постои земја една, во неа нема уста жедна. Ако сака да провери некој, ќе му кажам кај е, како да оди, Поточно дотаму патот сам те води, само од срце посакај да стигнеш, ќе се најдеш таму додека мигнеш.

Fillon ora e mësimit dhe mësuesja shkon nga banga në bangë dhe sheh një fëmijë me fytyrë të ndyrë, kështu që i thotë se nuk e ka larë fytyrën. Ai ia kthen e ka larë, por mësuesja ia bën me dije që ka blozë në fytyrë. Nxënësit i kujtohet si është bërë me blozë dhe i thotë mësueses se rrugës për në shkollë, një farkëtar e ka ledhatuar. Pasi mësuesja e pyet atë se pse e lejoi farkëtarin t’ia ndotë fytyrën, nga përgjigjja e marrë të gjithë qeshin dhe mësuesja do t’i ledhatojë të gjithë.

Популарни аудио дела

audiobooks-icon
50

Аудио книги

earphones-icon
900

Слушатели

author-icon
20

Автори

categories-icon
6

Категории

Најнови аудио дела

Мисли пред да кажеш. Читај пред да мислиш.
Франц Лебовиц

Пишете ни!

Прашајте не нештоили предложете дело за дигитализација. Кажете ни која е вашата омилена книга, сказна или песна и ние ќе направиме дигитална изведба.