Лакомиот трговец

Лакомиот трговец
Иванчо Митревски – Мајсторот

Приказна за трговецот од старата чаршија кој заради својата лакомост западнал во неволја.  Судот го казнил за лакомоста и измамата, а ја наградил чесноста, искреноста и добродушноста на селанецот.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment