Лекомислениот златар

Лекомислениот златар
Иванчо Митревски – Мајсторот

Поучна приказна од старата чаршија за скржавиот и алчен златар. Еден пример од дамнешно време, но многу актуелен и денес, за вистинските вредности како благодарност, добродушност и дарежливост наспроти скржавост, лакомост и алчност за материјалното.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment