Ентропија на љубовта (песна од книгата „Црни дупки во нас“)

Ентропија на љубовта (песна од книгата „Црни дупки во нас“)

„Ентропија на љубовта“ е песна од книгата „Црни дупки во нас“ на Марта Маркоска, добитник на наградите „Бели мудри“ и „Тодор Чаловски“. Авторката се вбројува меѓу младите европски поети кои европската платформа „Версополис“ ги поддржува и промовира вон националните рамки.

*Версополис е платформа поддржана од програмата Креативна Европа на Европската Комисија и обединува 30 европски меѓународни поетски фестивали, меѓу кои и Струшките вечери на поезија.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment