Попот Трајко и Клисарот Влајко

Попот Трајко и Клисарот Влајко
Иванчо Митревски – Мајсторот

Приказна од старата чаршија за попот и неговиот потчинет клисар – служител. Итрите калфи од чаршијата го поучиле попот за праведноста, човечноста и солидарноста.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment