Ќе одиме ли кај Џо? (извадок 5)

Ќе одиме ли кај Џо (извадок 5)

„Ќе одиме ли кај Џо?“ е роман кој низ разни авантури и игри зборува за слободата на децата и нивното созревање. Авторот се обидува тоа да го долови преку нивните реакции на секојдневни животни ситуации, во кои тие се обидуваат да ја зачуваат својата слобода, детска наивност, игра и фантазија. Но, како што романот напредува, детските игри без последици стануваат се посериозни, со што главните јунаци на овој роман се повеќе и повеќе се одалечуваат од детството и безгрижната детска игра и се соочуваат со потребата да донесуваат зрели и одговорни одлуки.

„Ќе одиме ли кај Џо?“ е роман не само за едно незаборавно другарство, туку и слика и обележје на духот на едно време и еден град, кој вреди да го запаметиме ( за тие што го паметат) или да го запознаеме ( за сите нови генерации кои се наследници на мангупите, главни ликови од романот „Ќе одиме ли кај Џо?).

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment