Математичка приказна

Математичка приказна

Една мала приказна која ни раскажува за забавната земја Математика, каде што сите нешто бројат, сметаат, собираат, одземаат, множат и делат. Замислете дека и вие сте таму, па пресметајте колку тежат заедно еден голем и еден мал слон?

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment