Црниот петок на петелот Петко

Црниот петок на петелот Петко

Насмејте се и откријте што му се случило на палавото петле Петко, на Петровден, во Петрова Гора, на планетата Пет-ел или пак на Земјава… Обидете се да изброите колку зборови во оваа песна започнуваат со пет.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment