Пепелашка од Аеродром (Кој добрина в срце гнезди)

Пепелашка од Аеродром (Кој добрина в срце гнезди)
Слаѓана Милосављевиќ (З.Андреевска)

Кој добрина в срце гнезди, тој убав живот има, ама убав животот и на другите го прави. Зошто речено е така, едното со другото да оди, праведниот благоста вишна да го следи, ама и троскотот земски да го траска…

Современ драмски текст за Пепелашка од наше време, која со сиот свој кич го носи бремето на својот чевел.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment