FLUTURIMI MBI SLLUPÇAN – fragmente

FLUTURIMI MBI SLLUPÇAN – fragmente

Pjesa e parë

Pjesa e parë fillon me atë se si në fshatarët i vendonin nofka njëri tjetrit dhe se si personazhi kryesor, Dani, e mori nofkën e tij. Të gjithë e njihnin njëri-tjetrin vetëm me nofka, dhe kur dikush nga një vend tjetër do të vinte për të kërkuar dikë nga fshati me emrin e tij të vërtetë, askush nuk e dinte kë po kërkonin. Pastaj vazhdon sesi kohë më parë është hapur një dyqan ku shitej hallva dhe si njerëzit garonin dhe vënin bast kush do të hante më shumë hallvë, dhe për shkak të kësaj ata morën nofkat e tyre. Edhe familjet e tëra morën nofka në vend të mbiemrave. Më vonë, hallvaxhiu filloi të shiste ëmbëlsira të tjera, bozë e gjëra të ngjashme. Më pas vjen një kohë kur ata ishin urdhëruar të mbyllnin dyqanin e ëmbëlsirave dhe e shndërruan atë në një depo gruri, dhe nuk lejohej të hanin shumë ëmbëlsira e as të flasin për dyqanin e ëmbëlsirave. Kështu që ata krijuan një gjuhë të fshehtë në mënyrë që të mund të flisnin për atë që donin.

Pjesa e dytë

Dani dhe një mik tjetër shkojnë në majë të fshatit buzë lumit dhe kalojnë disa mullinj për të arritur mullirin e tyre, me dy gurë dhe pas mullirit kishte shumë peshq në lumë. Këtu njihemi me punën në mulli si dhe me legjendën e frikshme për Melunin me një sy.

Pjesa e tretë

Dani dhe shoku i tij flasin për atë se kush ka frikë nga Meluni me një sy dhe kush është trim më i madh se tjetri. Pasi Dani bëhet shumë i guximshëm, një natë kur shkojnë ta ujisin arën, shokët e tij bëjnë një plan për ta trembur atë duke e vënë një pallto në një hu të gjatë dhe duke vrapuar e lëshuar zë të tmerrshëm. Kështu e frikësojnë Danin që bëhej trim i madh.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment