Зелените луѓе – ДЕЛ 2

Зелените луѓе - ДЕЛ 2

„Зелените луѓе“ од Михо Атанасовски е научно фантастичен роман за деца и млади. Авторот на маестрален начин, во стилот на Жил Верн , раскажува една фантастична приказна и возбудлива сторија која се случува во 2310 година.

Еден вселенски брод управуван од командантот Велјан и со екипаж од шест космонаути, патуваат низ далечните и непознати предели на вселената. Патувајќи и посетувајќи многу планети на крајот слетуваат на една за нив непозната планета. А, на таа планета е се зелено – и камењата и водите и предметите и животните. Се е зелено, зелени се дури и луѓето што живеат на таа планета.

Слушнете ја приказната и уживајте во неверојатните авантури на космонаутите со зелените луѓе од зелената планета.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment