Волшебната река (ВИЛАДОНИЈА)

Волшебната река (ВИЛАДОНИЈА)
Снежана Иљоска Наумовска

„Виладонија“ е атрактивна книга за деца, збирка бајки пишувана во стихови. Дело кое може да се чита како роман, но и како посебни приказни кои ги поврзува една нишка- волшебната земја Виладонија.Добрина, љубов, другарство, правдина,храброст се основните вредности за кои зборува оваа бајка во стихови, а кои децата треба да ги научат уште од најмала возраст. Сите овие вредности авторката ги пренесува на еден маестрален начин – се нурнува длабоко во детскиот свет, ги поведува децата во непознати волшебни предели и светови, магични места за кое секое дете мечтае.

Сложувалка

Нареди ја сложувалката и добиј ја целата слика.

Боенка

Бидете креативни, бојте и забавувајте се.

Post a Comment